Streekpad 12, Groene Hartpad
Het Groene Hartpad met het openbaar vervoer
Het Groene Hartpad per openbaar vervoer
Het Groene Hartpad is tamelijk gemakkelijk te bereizen. Vijf van de acht étappes begonnen en eindigden op een treinstation. Alleen in Alphen aan de Rijn en in Zoetermeer moesten we daarvoor gebruik maken van een aanlooproute van één kilometer. Op vier van de vijf stations stoppen intercitytreinen. Van Vlist en Ouderkerk aan de IJssel, die beide geen station bezitten, is een goede busverbinding naar Gouda en vanuit Ouderkerk is ook Rotterdam bereikbaar. IJsselstein tenslotte, is verbonden met Utrecht door middel van een bus en een sneltram.

Onze reizen
Wij reisden op woensdagen van Tilburg naar het Groene Hartpad en vonden de bereikbaarheid zeer goed. Meestal vertrokken we 's ochtends rond half 8 en de terugreis viel meestal 's middags tussen 4 en 6 uur. Zowel heen als terug reisden we dus in de spits in overvolle treinen. We hadden niet altijd een zitplaats en dat is na een lange wandeling een serieus nadeel.
Meestal ging de reis over Utrecht, maar de terugreis van Zoetermeer deden we via Rotterdam. Het eenvoudigst te bereiken was Delft. De intercity van Venlo naar Den Haag stopt zowel in Tilburg als in Delft. De nieuwe dienstregeling, die in december 2006 inging betekende voor ons een duidelijk merkbare verbetering. Zo gebruikten we dikwijls de nieuwe stoptrein van Breda naar Utrecht v.v., die ons zonder overstap van en naar Tilburg vervoerde. Een andere verbetering is de verdubbeling van het aantal treinen tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op dit traject rijdt nu twee keer per uur de intercity van Zwolle naar Roosendaal v.v. en twee keer per uur voornoemde stoptrein van Utrecht naar Breda v.v.

De RandstadRail
Het lastigst te bereizen was Zoetermeer, dat nota bene 13 stations heeft. Reden daarvoor zijn de problemen met de RandstadRail. Op 3 september 2006 had de sneltramverbinding tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam van start moeten gaan. In augustus 2006 besloten het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam, om de ingebruikname uit te stellen. Reden daarvoor waren problemen met de stroomvoorziening. Op 1 september werd een nieuwe planning bekendgemaakt, die inhield dat de RandstadRail eind oktober zou gaan rijden. Een exacte datum werd niet gegeven. Eind oktober werd de opening opnieuw uitgesteld, omdat er, door sein- en wisselstoringen, niet voldoende testritten hadden kunnen plaatsvinden. Op 29 november ontspoorden twee voertuigen. Één in de richting van Zoetermeer bij de halte Ternoot en de andere op de lijn Den Haag - Rotterdam Hofplein bij de halte Forepark. In afwachting van onderzoek werd de exploitatie stilgelegd. Op 26 januari 2007 ontspoorde er voor de tweede keer een voertuig bij het Arnold Spoelplein in Loosduinen, waarop de HTM besloot om meer tijd te nemen voor het proefrijden. Kortom, de ingebruikname van de RandstadRail is een pad vol hindernissen en toen wij in maart van en naar Zoetermeer reisden, moesten we gebruik maken van de bus (met een overstap!) van en naar het Centraal Station.

Overig openbaar vervoer
Een andere vorm van openbaar vervoer in dit deel van Nederland is de zg. GroeneHartHopper. Net als de MolenHopper en de RijnstreekHopper is dit een vorm van vraagafhankelijk openbaar vervoer. Als je een uur van tevoren belt, bieden deze "Hoppers" je de mogelijkheid van vervoer van deur tot deur, als je tenminste niet meer dan 5 zones reist. De prijs is dan aanzienlijk duurder dan voor het normale openbaar vervoer. Je kunt je ook bij een zg. sterhalte laten afzetten. Dit zijn haltes van waaruit je gemakkelijk verder kunt reizen, zoals een trein- of busstation. In dat geval kost een rit evenveel als een normale busrit. Het is dus een mix van belbus en taxi. Wil je de Hopper bestellen, dan kan dat op tel. nr. 0800 022 09 00 (+31 800 022 09 00).
De streekbusdiensten in dit gebied, en de stadsdiensten van Zoetermeer en Alphen aan de Rijn worden verzorgd door Connexxion. In Rotterdam rijdt de RET de stadsdiensten en in Den Haag doet de HTM dit.
Éénmaal maakten we gebruik van een veerpont; Bij Ouderkerk aan de IJssel staken we de Hollandse IJssel over met het pontje van Ouderkerk naar Nieuwerkerk Hitland. Deze oversteek is uitsluitend te voet of met fiets mogelijk.

voorjaar 2007

Let op: Bovenstaande informatie was actueel toen wij het Groene Hartpad liepen, maar kan intussen zijn verouderd. Raadpleeg, als je je wandeling voorbereidt, altijd de actuele informatie.

Spoorbrug

Molen langs de Rotte

De oude Rijn bij Alphen aan den Rijn

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer

Oorspronkelijke woning in Weipoort

Veldbloemen in de berm